ATAAY şirketi, 1998 yılında Atasay Holding çatısı altında kuruldu. Kurucularından Atasay Kamer ve ortakları tarafından başlangıçta zirai faaliyet, gıda üretimi ve inşaat sektörlerinde faaliyet göstermek üzere hayata geçirildi. Ancak, 2018 yılında önemli bir dönüşüm geçirerek, Balıkesir’in Edremit ilçesinde 620.000 m2’lik bir alanda, kurucu Atasay Kamer’in liderliğinde doğal ve organik gıda ürünlerine odaklanarak daha profesyonel bir üretici konumuna geldi.
Kaz Dağları’nın esintili bahçelerinde yetiştirilen ürünler, öncelikle yerel aile sofralarında ve dostların sofralarında değer görerek, sağlıklı, organik, doğal ve kaliteli ürünler olarak bilindi. Ancak, son dönemde ATAAY’nin ürettiği bu ürünler artık sadece yerel değil, global bir pazarda da talep görmektedir. Bu da şirketin uluslararası alanda da faaliyetlerine hız kazandırmasında önemli ölçüde motivasyon kaynağıdır.
ATAAY, zeytin, zeytinyağı, bal, tahin, pekmez, reçel, sirke, balzamik, bakliyat ürünleri ve çay üretimi ve satışında global pazarda etkili bir rol oynarken, Türkiye, Körfez Ülkeleri, İngiltere ve ABD’de satış faaliyetlerine devam etmektedir. Şirketin en önemli yeteneklerinden biri, müşterilerinin taleplerine göre ürün reçetesi oluşturup, üretimini sağlamasıdır.
Kurucumuz Atasay Kamer’in liderliğinde, ATAAY gıda sektöründe kaliteli ürün ve profesyonel hizmet anlayışından ödün vermeden her geçen gün büyüyerek faaliyetlerine devam etmektedir. Bu tutum, şirketin başarısında önemli bir etkendir.